(7월 21일) Time-reversed light propagation: Seeing through biological tissue and exploiting randomness

• 제목
  • 날짜
    20172017. 07.21 (금) 14:00-15:00
  • 장소
    장무석 (고려대학교 연구원)
  • 장소
    우리별 세미나실 (B/D E3-2 , #2201 )
개요:

What if we could see through our bodies? Time-reversed light propagation allows optical imaging of deep biological tissues, which has long been considered impossible because of the light scattering characteristic of biological tissues. We have developed a light manipulation technique to turn strongly scattering media such as biological tissue into a transparent media with an array of sensors and liquid crystal cells. The talk will introduce the underlying physics of time-reversed light propagation and proof-of-concept of seeing through biological tissue. I will also present a novel way of exploiting randomness to unlock an optical space that is inaccessible using conventional optics.

연사약력:

- Research Fellow, Korea University (alternative military service) 8/2016 –

Department of Physics

- California Institute of Technology 9/2010 – 5/2016
    Ph.D. in Electrical Engineering

-  Korea Advanced Institute of Science and Technology 3/2006 – 8/2009

B.S. in Physics

목록보기